Waarom? 

De buitenwereld van de sociale sector is continue in ontwikkeling. Dat heeft ook impact op het intern toezicht en goed bestuur van de organisaties in deze sector. Want weet u bijvoorbeeld al hoe u gaat toezien op de (be)sturing van de vele netwerken waarin uw organisatie participeert? Welke aanpak werkt nu in de praktijk om echt zeggenschap te geven aan cliënten, bewoners of belangenhouders ? En wat betekent dit voor uw Raad van Toezicht? Hoe gaat u op zichtbare en verfrissende wijze verantwoording afleggen aan uw belangenhouders? Of hoe geeft u inclusie en diversiteit succesvol invulling binnen uw raad?


Heeft u ook behoefte aan een concreet nieuw antwoord voor uw toezichtpraktijk?
Als toezichthouder zult u deze vragen vast herkennen. U wilt met elkaar verder professionaliseren door nieuwe inzichten te omarmen en echt toe te passen in de praktijk. U bent met uw raad op zoek naar inspirerende vormen van toezicht, verantwoording en zeggenschap. Nieuwe concrete aanpakken, die echt werken en aansluiten bij uw praktijk. 

2e editie van start!

De eerste editie van de challenge 2019 was volgeboekt. De belangstelling is groter. Daarom is een 2e editie gepland van dit eigentijdse leernetwerk. Wilt u deze 2e editie niet missen? Schrijf dan snel in! Dan bent u verzekerd van een omgeving waarin u in een inspirerend proces samen met andere koplopers leert en innoveert.

U kiest zelf het thema waarop u een nieuwe werkwijze wilt ontwikkelen voor uw Raad. U start op april 2020 en rond het traject rondt u het leerproces in december 2020 af met een concrete nieuwe aanpak die u heeft getoetst in uw praktijk!

 NIEUW! `Living lab´ voor RvB/RvT van een organisaties in gezamenlijk netwerk
U kunt nu ook deelnemen samen met uw RvB/RvT-partners uit een specifiek netwerk. Meldt u zich aan als team. De challenge kunt u benutten als 'living lab' om gezamenlijk te ontdekken hoe het toezicht op uw netwerk vorm kan krijgen. U krijgt inzichten en ontwikkelt een gezamenlijke visie op hoe u het toezicht op netwerken wilt invullen. Ook ontwikkelt een bijpassende gezamenlijke werkwijze. Ontmoeten, leren en innoveren in uw praktijk! Een aanbod voor echte koplopers! Er is capaciteit om maximaal 3 living labs te begeleiden in de challenge. Oftewel: meld snel aan want er zijn slechts 3 teamplaatsen beschikbaar. 

Waarom mee doen?

  • Het Leernetwerktraject sluit aan op ritme en tempo van uw reguliere toezichtpraktijk

  • Denken, leren en doen in één proces: uw ontwikkelthema wordt omgezet naar concrete actie

  • Uw ontwikkelbehoefte in uw praktijk staat centraal 

  • Toezicht en bestuur leren en ontwikkelen samen, inzicht direct toepasbaar in praktijk

  • Inspiratie van collega’s, binnen en buiten de sector, voorkomen wiel opnieuw uitvinden

  • Buitenwereld, maatschappelijk debat en belangenhouders zijn verbonden in proces

  • Laagdrempelig en praktische aanpak door design thinking methodiek

  • Betrokkenheid branchepartners Sociaal Werk Nederland en Verdiwel – breed bereik 

  • Actieve bijdragen leveren aan vernieuwing governance welzijn

  • Toegang tot online webinars om uw kennis te verrijken, Q&A en coaching (facultatief)


 

initiatief
in samenwerking met
400dpiLogo.jpg
programma en begeleiding

     © 2018